بهترین فیلم های کره ای / بهترین فیلم های سینمایی کره جنوبی
در این مطلب با لیستی از بهترین فیلم های کره ای چند سال اخیر در خدمت شما هستیم. این مطلب با معرفیهای فیلمهای برتر بیشتر کرهای در آینده به طور مکرر به روز خواهد شد. فیلمهایی که در بالای لیست قرار دارند شامل فیلمهای جدیدتر کرهای میشوند و در انتهای لیست با فیلمهای قدیمیتر رو به رو خواهید شد. در ادامه با مطلب ” بهترین فیلم های کره ای ” همراه ما باشید…
انتشار اولیه: 20 آذر 1399
به روز شده: 23 دی 1400 (فیلم The Wailing اضافه شد)
این مطلب در آینده با فیلم های کره ایِ برترِ بیشتری به روز خواهد شد…
Parasite (2019)(Bong Joon-ho)
دو روی یک سکه…
انگل ما را میخنداند،میگریاند،میترساند و شگفت زده میکند. شاید کمتر فیلمی را دیده باشیم که همه این واکنش ها را در ما یکجا ایجاد کند، این فیلم قصد ندارد شما را با دیالوگهای ناب و زرق و برق الکی سرگرم کند. فیلم های بیشماری به مقوله فقرا و ثروتمندان پرداختهاند اما انگل این کار را به گونهای انجام میدهد که شما پس از دیدن فیلم به این فکر میکنید که در آینده چه برنامهای دارید و اینکه زندگی و رفتار شما چه تاثیری برروی اطرافیانتان و یا حتی جامعه میگذارد…(ادامه)
بررسی فیلم PARASITE / دو روی یک سکه
A Taxi Driver (2017)(Jang Hoon)
یک ماجرای ناخواسته…
سینمای قدرتمند کره جنوبی اینبار با فیلمی درام و تاریخی بار دیگر خودنمایی کرده است. فیلم A Taxi Driver مملو از احساسات انسانی است و علاوه بر روایت یک داستان واقعی، میتواند قلب شما را به خاطر جنایت و کشتاری که دولتها در طول تاریخ بر مردم روا داشته اند به درد آورد.
خبرنگار شخصیت اصلی دیگر داستان A Taxi Driver است که به خاطر شورشی که در کره جنوبی و مخصوصا شهر گوانجو شده است به کره سفر کرده و قصد دور زدن ممنوعیت خبری و دروغهای خبری دولت کره را دارد و میخواهد فیلم و اخبار شورش را تهیه و از کشور خارج کند و این اتفاقات به صورتی آغاز میشود که راننده تاکسی روحش هم از این موضوع خبر ندارد و فقط کرایه و پول زیاد این سفر برایش اهمیت دارد. (ادامه)
بررسی فیلم کره ای A Taxi Driver
The Age of Shadows (2016)(Kim Jee-woon)
بهای گران آزادی
فیلم عصر سایهها در گیشه نیز موفق عمل کرد و میتوان آن را به عنوان یکی از آثارِ موفقِ جاسوسی و سیاسیِ سالهای اخیر نامید. فیلم مجموعه کاملی از عواطف و احساسات را در برمیگیرد ، شجاعت ، عشق ، نفرت ، رقابت و . . . و از ابتدا تا پایان از ریتم قابل قبولی برخوردار است.
جاه طلبی صفتی است که در تمامی ما انسان ها وجود دارد و ما در تلاش هستیم که با بهره گیری از فرصتها موقعیت خودمان را در زندگی روز به روز بهتر کنیم اما گاهی به مسائلی برمیخوریم که فراتر از ماست. عصر سایهها نمایانگر همین مسائلی است که از موقعیت شما فراتر است و شما را در دو راهیِ منفعت طلبی و از خودگذشتگی قرار میدهد. (ادامه)
بررسی فیلم The Age of Shadows / بهای گران آزادی
The Handmaiden (2016)(Park Chan-wook)
اسیرِ شیطان…
ندیمه یکی از عمیقترین فیلمنامههای دنیای سینما را داراست. از همان ابتدا فیلم شما را با تمام صحنههایش گول میزند و هر چه فیلم جلوتر میرود بیشتر خود را در عمق چاه ندانستن میبینید! هرچه جلو میرود و گرههای داستانیِ بیشتری باز میشود شما بیشتر از روند فیلم شوکه میشوید و نه یک بار بلکه چندین بار این شوک در طول فیلم به شما وارد میشود. فیلم هیچ شانسی برای پیش بینیِ اتفاقات بعدی به شما نمیدهد و لحظه به لحظه ی برایتان هولناکتر و غیرقابلِ پیشبینیتر از قبل میشود. ندیمه یک هنرِ فیلم نامه نویسیست. بعد از تجربهی داستانی چنین قدرتمند، پیچیده و غیر قابل پیشبینی سخت میشود با داستان های سطحیِ هالیوود اُخت گرفت! (ادامه)
بررسی فیلم The Handmaiden /اسیرِ شیطان
Train to Busan (2016)(Yeon Sang-ho)
بازگشت شعن و منزلت به زامبی ها!
قطار بوسان فیلم نیست ، جدال بر سر زندگی است. قطار بوسان حقیقتی است که همیشه و هر روز در زندگی ما وجود دارد و انسانها با خودخواهی یکدیگر را نابود میکنند و از نابودی همدیگر پلهای برای موفقیت خود میسازند. فقط گاهی اوقات ، گاهی اوقات با شیوع یک ویروس تخیلی ساخته شده برای داستانها و فیلمها که میتواند انسانها را زامبی کند، یا ویروسی قابل لمستر در این روزها مانند کرونا شکل حقیقی ذات انسانها پدیدار می شود! همهی ما خودمان را انسانی خوب قلمداد میکنیم اما اگر واقعا پای جانمان وسط باشد تا چه میزان انسانهای خوبی خواهیم بود؟ آری قطار بوسان فقط یک فیلم نیست ، حقیقت تلخ زندگی هر روز انسانهاست! (ادامه)
بررسی فیلم Train to Busan /بازگشت شعن و منزلت به زامبی ها
The Wailing (2016)(Na Hong-jin)
“شیون” یک فیلم ترسناک کرهای محصول سال ۲۰۱۶ به کارگردانی و نویسندگی “نا هانگ-جین” میباشد. این فیلم از جمله آثار موفق کرهای چند سال اخیر محسوب میشود.
یک روستای کوچک و پرت و قتلی مرموز و وحشیانه که همه را شکه کرده است، مجرم خیلی زود دستگیر میشود، غرق در خون و عرق اما با چشمانی مُرده و حتی توان بازگویی کلمهای را هم ندارد. در هفتههای پیاپی این اتفاق به طور مداوم در خانههای مختلف روستا روی میدهد. یک مشکل اساسی در دل این مکان دور و عجیب در جریان است…مشکلی که از همان ابتدا برای بیننده ناشناخته و مرموز است… همین لحظات ابتدایی به شکل تاثیرگذار و جذابی بیننده را درگیر ادامه ماجراهای فیلم میکند و پیشبینیهای مختلفی مانند جرقه در ذهن بیننده برای داستان فیلم ایجاد میشود.
آنقدر هیچ اتفاقی در این روستا نیفتاده که پلیسها نیز هیچ گونه آمادگی برای مقابله با هر نوع پیامدی را ندارند. در طول فیلم شاهد اعمال بسیار مبتدیانهای از سوی گروه پلیس هستیم. آنها از این همه قتل عام پی در پی متحیر شدهاند و نمیتوانند با آن کنار بیایند. این موضوع باعث میشود که باز حس استرس بیشتر در دل بیننده وارد شود چرا که با گروهی از انسانهای واقعی که میترسند و اشتباه میکنند طرف هستیم. نه قهرمانان بینقص که یک تنه میتوانند یک لشکر از موجودات عجیب را شکست بدهند و در هر شرایطی میتوانند بهترین تصمیم را بگیرند. اینجا با فیلمی واقعی با شخصیتهای قابل درک و اتفاقاتی که مانند زندگی در لحظه میافتد طرف هستیم.
ماجرای فیلم از چه قرار است؟ یک بیماری نادر این بلا را سر مردم و ذهنشان آورده است یا باز با یک داستان تکراری از پخش یک ویروس و ایجاد زامبیهای سریع و کُند و متفاوت طرف هستیم؟ اینها مسائلی است که از همان ابتدا ذهن مخاطب را درگیر خود میکنند.
فیلم The Wailing به شدت رمزآلود ساخته شده و برخلاف دیگر فیلمهای ترسناک که از همان ابتدا همه چیز را شلوغ و اکشن نمایان میکنند و خیلی زود حس ترس را در دل مخاطب میکشند، اینجا اسرار داستان به صورت قطرهای به دل ماجرای فیلم تزریق میشود و همین رمزآلودگی باعثِ هرچه مرموزتر شدن فیلم شده است. فیلم شیون شما را درگیر ماجرایش کرده و با غافلگیرهای به موقع، داستانِ فیلم همیشه داغ و هیجانانگیز تا به انتها باقی میماند. اما مهمتر از داستان رمزآلود، اتمسفر فیلم است که شما را تا انتها درگیر اسرارِ وحشتناکِ این روستا و ساکنان عجیب آن میکند…
The Man from Nowhere (2010)(Lee Jeong-beom)
انتفام کهنه
یکی از دلایل موفقیت کرهایها در سینما استفاده از تکنیک داستان گویی و استفاده از پروتاگونیست سوپرمن وار است. پر رنگ کردن رذیلتهای اخلاقی با حجمی از خشونت در بدمنهای داستان، خشونتی که کمتر در فیلمهای هالییودی به طور واضح به نمایش گذاشته میشود. در مقابل پروتاگونیستی که یکه و تنها به جنگ آنها میرود تا دنیا را از شر ناملایمتیها نجات دهد. اینگونه داستانها ناخودآگاه مخاطب را با خود همراه میکند تا حس همذات پنداری او را زنده کند. شخصیت اصلی بسیاری از فیلمهای قهرمان محور کره ای، در بیشتر موارد از یک الگو تبعیت میکند، فردی تنها، زخم خورده و نمونهی یک الگوی با فضلیت انسانی که تنها برای نجات دیگری به پا میخیزد. البته یکی از دلایل این امر را میتوان در گذشته کره جستجو کرد، گذشتهای پر از وقایع غم انگیز در این کشور باعث شده که آنها نگاهی تلخ به دنیا داشته باشند. انتقام، محورِ موضوعی موفق در بسیاری از فیلمهای کره ای مانند اولد بوی، من شیطان را دیدم، مردی از ناکجا و… است.
بررسی فیلم The Man from Nowhere / انتقام کهنه
بهترین فیلم های کره ای
I Saw the Devil (2010)(Kim Jee-woon)
بازی با شیطان…
فیلم “من شیطان را دیدم”(I.Saw.the.Devil) مسلماً یکی از خشونتبارترین فیلمهای تاریخ سینماست. در این فیلم کلمه “انتقام” در نهایتِ آن برایمان تعریف شده است. صحنههای خونریزی و درگیریهای جنون آمیز در فیلم به شدت زیاد است. هیجان و تَنِش در فیلم بقدری زیاد است که کارگردان به راحتی ریسک کرده و همان ابتدای فیلم چهرهی قاتل را به ما نشان میدهد. او در همان آغاز فیلم برایمان مشخص میکند که این یک فیلم رازآلود و جنایی نیست. (ادامه)
بررسی فیلم I Saw the Devil /بازی با شیطان
بهترین فیلم های کره ای
Mother (2009)(Bong Joon-ho)
باورِ بدون مرز
بونگ جونگ هو در فیلم Mother ترکیبِ جالبی از صحنههای فریبنده و شخصیتهای متنوع به کار برده است و به هیچ عنوان نشانی از ترس و یا سانسور در ساختهاش دیده نمیشود و بیپرده فقط داستانش را بازگو میکند و به دنبال ساخت قهرمانهای بینقص نیست. بلکه گوشهای از زندگی رئال به همراه شخصیتهای واقعی را به خوبی به تصویر میکشد و شما را بدون اینکه درگیرِ داستانِ پیچیده و معاماهای جنایی بکند، جذبِ داستان و شخصیتهایش میکند. همینطور در این فیلم میتوانید اهمیت دادن بسیار زیاد او به جزئیات کوچک را بیشتر درک کنید. او از کوچکترین جزئیات ممکن که حتی فکرش را هم نمیکنید، در طول خطر سیر داستانش استفاده میکند… (ادامه)
بررسی فیلم کره ای Mother / باورِ بدون مرز
chaser (2008)(Na Hong-jin)
در تعقیب انسانیت…
با اسم فیلم شروع میکنیم که به معنی “تعقیب کننده” است. شاید به این دلیل اسم فیلم “تعقیب کننده” گذاشته شده چون اینطور به نظر میرسد که شخصیت اصلی فیلم “Joong-ho Eom” در حال دنبال کردنِ “زندگی شخصی” خودش است. در حقیقت شخصیت اصلی که زمانی خود یک کارآگاه پلیس بود مدتیست که انسانیتش را به پول فروخته و در طول مسیر فیلم میبینیم که او در تعقیبِ انسانیتِ گم شدهی خود به هر دری میزند! شاید او زمانی “قدم زنان” از انسانیتش دور و منحرف شده بود اما در طول فیلم میبینیم او ” دوان دوان” باید به سمت انسانیتش بازگردد تا خطاهای گذشتهاش را بتواند کمی جبران کند اما در فیلم میبینیم همیشه جبران خطاهای گذشته امکان پذیر نیست و این یک اصلِ جدا ناپذیر در زندگی محسوب میشود… (ادامه)
بررسی و تحلیل کامل فیلم chaser / در تعقیبِ انسانیت
The Host (2006)(Bong Joon-ho)
هیولای رود هان…
فیلم Host اثری متفاوت از کارگردانِ مشهورِ کره جنوبی بونگجون هو میباشد که با موفقیت خالق العادهای که امسال در مراسم اسکار 2020 برای آخرین اثرش parasite به دست آورد دیگر کمتر کسی است که با نام او آشنایی نداشته باشد. البته علاقمندان به سینمای کره جنوبی او را با فیلم خاطرات قتل میشناختند.
بونگجون هو پس از شهرتی که با ساخت فیلم خاطرات قتل کسب کرده بود انتظارات را از خود به شدت بالا برد و میتوان گفت فیلمِ میزبان آنچنان هم این انتظارات را بر آورده نکرده است. در سال ۲۰۰۶ بونگ جون هو دست به ساخت اثری متفاوت در ژانرِ وحشت، هیولایی با درون مایههای طنز زده است. (ادامه)
نقد فیلم The host / هیولای رودِ هان
3-iron (2004)(Kim Ki-duk)
حفرههای نامرئیی که هیچوقت پر نمیشوند…
“خانه خالی” فیلمیست هنری که پشت هر سکانس آن مفاهیم پنهانی وجود دارد. دو شخصیت اصلی داستان در طول فیلم هیچ دیالوگی را رد و بدل نمیکنند. البته بازیگران اصلی این فیلم بدون داشتن هیچ دیالوگی با بازی درونی و عمیق خود توانستند به خوبی یک فیلم پرعمق و چند لایه را خلق کنند. آنها با استفاده از حالات چهره، احساسات و افکار شخصیتشان را به خوبی بروز دادهاند.کیمکی-دوک در این فیلم با کمترین دیالوگ بیشترین مفاهیم و تعاریف انسانی و عرفانی را به بینندگانش منتقل میکند. او با استفاده از تصاویر داستانی چند لایه را برای بینندگانش خلق کرده است. به طوری که شما بعد از دیدن فیلم میتوانید تحلیلهای متفاوتی نسبت به تک تک سکانسهای فیلم داشته باشید. (ادامه)
بررسی و تحلیل فیلم کرهای تری آیرون / حفرههای نامرئی
بهترین فیلم های سینمایی کره جنوبی
Memories of Murder (2004)(Bong Joon-ho)
خاطرات قتل…
اگر بخواهیم ساخت فیلم را با آشپزی قیاس کنیم آنوقت باید گفت بونگ جون هو سرآشپز بسیار ماهری است. او بخوبی و به موقع از چاشنیهایی که در اختیار دارد استفاده میکند. او داستانش را با طنز،تراژدی،سورپرایز و ترس درهم میآمیزد تا شما نتوانید حتی لحظهای پلک بزنید. داستان فیلم خاطرات قاتل نیز از این قائده مستثنی نیست البته او در این فیلم کمی هم نگاه انتقادی به سیستم قضایی کشورش دارد. نقطه قوت فیلم در شیوه داستان گویی آن میباشد و با اینکه فیلم براساس حوادث واقعی ساخته شده اما شکلی مستندوار و خسته کننده نداشته و سراسر هیجان میباشد. (ادامه)
بررسی فیلم خاطرات قتل (Memories of Murder)
بهترین فیلم های کره ای
Oldboy (2003)(Park Chan-wook)
اسیرِ یک دوستِ قدیمی
OLDBOY از آن دست فیلم هایی است که با دارا بودن داستانی قدرتمند ، بازیگری و کارگردانی عالی همه و همه در کنار هم زیبا و عالی به نظر میرسد ولی چیزی که فراتر از تمام این موارد شما را تحت تاثیر قرار میدهد پایان فیلم است. در پایان همه چیز به شدت عاطفی ، تلخ و تاریک میشود و همهی این موارد به یکباره مانند طوفانی از اتفاقات پشت سر هم به نمایش در میآید و شما را متحیر میکند . از خشونت موجود در صحنه های پایانی شکوه نکنید تمام صحنهها با هوشمندی و با منظور ساخته شدهاند اگر متوجه صحنهها نمیشوید این فیلم برای شما ساخته نشده است! (ادامه)
بررسی فیلم OLDBOY / اسیرِ یک دوستِ قدیمی
این مطلب در آینده با فیلم های کره ایِ برترِ بیشتری به روز خواهد شد…
امیدواریم از مطلب ” بهترین فیلم های کره ای ” لذت برده باشید تا بعد…
لیست خیلی عالیه امیدوارم فیلمهای بیشتری اضافه کنید.
واقعا نقدهاتون حرف نداره. لیست تماما فوق العاده هست. من چند تا فیلم دیگه هم اضافه میکنم
PoetryA Moment to RememberMiracle in Cell No. 7Castaway on the Moonاز لحاظ سینمایی poetry رو باید تو لیست میزاشتین
ممنون از نظرتون حتما در آینده فیلم های دیگه ای از کره اضافه میکنیم خیالتون راحت
واقعا لیست خیلی خوبی بود دمتون گرم
old boy خیلی خوب بود و parasite