بررسی بازی The Outer Worlds
بازی The Outer Worlds در تاریخ ۲۵ اکتبر توسط شرکت Obsidian برای پلتفورم های PC – Xbox one – PS4 منتشر شده است . Obsidian در پرونده اش بازی بزرگ Fallout New Vegas را در سبک RPG دارد که همین یک عنوان می تواند برای پرونده ی یک شرکت بازی سازی کافی باشد! با سایت ساعت ۷ همراه باشید تا به بررسی بازی بپردازیم.
به نوعی می توان گفت The Outer Worlds ترکیبی از دو بازی Fallout و Mass Effect است . آن سیستم آیتمی، دیالوگی و لوتی بازی Fallout را با حالت فضایی موجود در Mass Effect ترکیب کنید و نتیجه ی نهایی بازی The Outer Worlds می شود! من که به شخصه در این مورد مشکلی نمی بینم بلکه با آغوش باز این ترکیب فوق العاده را قبول می کنم. فقط به شرط اینکه بازی از این ترکیب بهترین بهره ی لازم را برده باشد و مسائل جدیدی نیز در بازی دیده شود…
داستانی در آینده ی دور…
داستان بازی The Outer Worlds آینده ای دور را به تصویر می کشد جایی که انسان ها به گونه های فضایی تبدیل شده اند. شرکت بزرگ هالسیون حق انحصاری کلون سیارات را در اختیار گرفته و به همین منظور کشتی های فضایی مختلفی را به فضا ارسال می کند. Hope هم جز کشتی های اولی بود که به فضا اعزام می شود اما در طول راه مسیرش را گم می کند.
اینجاست که بازی آغاز می شود، جایی که دانشمندی دیووانه شما را از cryosleep (خواب طولانی بواسطه ی پایین آوردن دمای بدن) بعد از گذشت ۱۰ ها سال خواب بیدار می کند و شما باید قیافه ، جنسیت و دیگر خصوصیات خود را انتخاب کنید…داستان بازی کمی گنگ شروع می شود اما در ادامه جواب تمام سوالات شما در طول بازی داده می شود.
در ادامه شما وارد یک سیاره می شوید و یک سفینه پیدا می کنید که دچار مشکل برق است با انجام چند ماموریت در محیط بازی یک باتری جدید پیدا می کنید. اکنون می توانید به دل کهکشان بروید و ماموریت های بازی در سیارات مختلف پیگیری کنید.
گیم پلی کلی…
اساس گیم پلی بر پایه ی چند اصل بنا شده است. گشت زنی در محیط بازی و صحبت کردن و استفاده از سیستم دیالوگ جذاب آن و بعد از آن بدست آوردن ماموریت های اصلی یا فرعی و دنبال کردن هدف و انجام ماموریت است. یکی از اولین مشکلات این سیستم ماموریت های تکراری است. ماموریت ها به چند حالت تقسیم می شود یا اینکه با استفاده از اسلحه تعدادی دشمن را بکشید. یا با استفاده از صحبت ماموریت را انجام دهید و در برخی ماموریت ها استفاده از مخفی کاری برای پیش برد ماموریت دیده شده است. اما ماموریت ها آن نشاط و تنوع لازم که قبلا در بازی های هم سبک دیده بودیم را ندارند
بازی گان پلی جذابی دارد و می توانید یک شوتر جذاب را در بازی تجربه کنید. یکی از توانایی های بازیکن کند کردن زمان و شلیک به دشمن است که در این حالت تاثیر شلیک شما بر دشمنان بیشتر می شود. بعد از استفاده از توانایی باید کمی صبر کنید تا تولبار توانایی برای استفاده های بعدی پر شود.
هوش مصنوعی دشمنان مناسب است اما بعضی وقت ها دشمنان در باگ ها گیر کرده و به نوعی فریز می شوند و هیچ حمله ای انجام نمی دهند. دشمنان در حین نبردها اثرات متفاوتی می توانند روی شما بگذارند . قدرت دید شما را کاهش می دهند و یا سرعت حرکتی شما را کند کنند. این دقیقا همان بلایی است که شما نیز می توانید سرشان در بیاورید.
در جای جای دنیای بازی آیتم هایی وجود دارد. آیتم هایی برای افزایش سلامتی بازیکن یا boost چند دقیقه ای قدرت و… و یا آیتم هایی برای تعمیر لباسها و سلاح های شخصیت و یا باز کردن درها در گوشه گوشه ی دنیای بازی به صورت مخفی و یا مشخص پیدا می شود.
در بازی The Outer Worlds آیتم های مختلفی وجود دارد.
در زمینه ی آیتم ، بازی به نسبت بازیهای نقش آفرینی کمبود هایی دارد. شما فقط می توانید یک لباس و یک کلاه برای شخصیتتان انتخاب کنید. لوت های این بخش آنچنان چنگی به دل نمی زند و در بیشتر دشمنان و یا صندوق ها لوت های بدرد بخوری در این مورد دیده نمی شود. اما اصل لوت بازی در بخش سلاح های بازی است. بازی سه دسته سلاح دارد که از سه نوع فشنگ مختلف بازی استفاده می کنند. فشنگ های سنگین ، سبک و انرژی زا که هر کدام اسلحه های مخصوص خود را دارند. هر کدام از سلاح ها ممکن است خصوصیات خاصی نیز داشته باشند که آنها را منحصر به فرد می کند. مثلا اسحه ای تیرهای آتشی شلیک می کند و یا اسلحه ای دیگر باعث گیجی دشمن برای چند ثانیه می شود. همچنین در بازی انواع سلاح های سرد نیز وجود دارد که نسبت به سلاح های دیگر تنوع قابل قبول تری دارند.
در workbench ها می توانید به ارتقای سلاح ها یا تعمیر آنها بپردازید. منظور از ارتقاء اضافه کردن قسمت های جدید به سلاح های مختلف است که کارایی های آنها را تقویت می کند. ولی قبل از ارتقاء شما باید آیتم ارتقاء کننده را از طول بازی یا در جعبه ها و یا درهای بسته پیدا کنید و بعد سلاح های خود را ارتقاء دهید.
یارهای همراه…
در بازی همراهانی وجود دارد که در طول بازی با شما همسفر خواهند شد و بسته به مهارت های مختلفی که آنها دارند میتوانند روی مهارت شما نیز تاثیر بگذارند و هر کدام می توانند گیم پلی بازی را به نوعی تحت تاثیر قرار دهند. در ضمن هر همراه ماموریت های فرعی خاص خود را دارد که می توانید داستان هر همراه را به صورت جداگانه دنبال کنید. وقتی شما ماموریتی را آغاز می کنید می توانید دو همراه از ۶ همراه کلی بازی را انتخاب کنید که به کمکتان بیایند.دو همراه در طول مسیر بازی با هم در برخی مراحل صحبت می کنند و یا می توانند در وسط دیالوگ با دیگر کاراکترها شما را کمک کنند. هر همراه یک توانایی منحصر به فرد دارد که در طول نبردها به کمکتان می آید.
محیط های متنوع و کوچک…
وقتی حرف از سیاره های مختلف و محیط های جدید می شود فکر نکنید همه ی سیارات بسیار بزرگ و پر جزییات هستند بلکه همه چیز جمع جور تر ساخته شده است. شما نمی توانید در تمام طول نقشه ها پا بگذارید. بیشتر نقشه ها بخش بخش درست شده و هر بخش با استفاده از راه های به هم متصل است. بیشتر بازی از نظر نقشه ای شبیه Mass Effect است تا مثلا بازیی مثل skyrim. هر چند از نظر من این مسئله ایرادی به بازی وارد نمی کند حتی باعث افزایش سرعت و جذابیت بازی می شود.همچنین یکی از بزرگترین نکات مثبت این بخش سیستم Fast Travel کار آمد که بازی را از حالت کندی خارج و به بازی ریتم سریعتری می بخشد.
برخلاف بازیی مثل fallout 4 که تمام محیط به نوعی تکراری و تهی و مرده به نظر می رسید این بازی محیط پویا ، زنده ، متنوع و جذابی در دل خود دارد. هر گوشه منتظر چالش های تازه باید باشید. اما مشکل این بخش در این است که وقتی وارد شهرها و زندگی های انسان های آینده می شوید محیط های بسیار مرده و غیر واقعی می بینید. مثلا افرادی که در اتاقی جلوی تلوزیونی هستند اگر تا آخر بازی هم بیاید دقیقا در همان جا نشسته اند و هیچ تغییر رفتاری نمی دهند.
حس ماجراجویی…
یکی از ویژگی هایی که هر بازیِ ماجراجویی باید داشته باشد محیط های جذاب و ترقیب برای کشف محیط های ناشناخته ی بازی است. The World Worlds دارای محیط های بکر و غیر قابل پیش بینی است. بازیی که شما را به دل نا شناخته ها می برد و در آن ساعت ها شما را غرق ماجراجوی اش می کند.
در map بازی شما از بین سیارات مختلف بازی می توانید یکی را انتخاب کرده به آنجا بروید و به انجام ماموریت و دنبال کردن داستان های مختلف بپردازید. این سیستم باعث افزایش تنوع بازی می شود و این احساس را از بین می برد که شما در یک محیط تکراری و کسل کننده گیر افتاده اید. هر سیاره برای خود محیطها ،داستان ها ، شخصیت ها ، دشمنان و ماموریت های خاص خود را دارد. و همین باعث می شود در طول بازی دچار کسالت نشوید.
حرف های بی پایان…
سیستم دیالوگ بازی یکی از جذاب ترین قسمت های بازی است. هر کاراکتر که در محیط است دیالوگ های جالبی برای گفتن دارد (نه البته همه بیشتر کاراکتر های اصلی و فرعی) و شما بسته به مهارت هایی که انتخاب کردید به راحتی می توانید در محیط تاثیر بگذارید. در این بخش شما می توانید از دروغ ، قانع کردن و یا از روش ارعاب ( ترساندن و تهدید کردن فرد) نیز استفاده بکنید. جوابگو بودن این روش به مقدار مهارت شما در بخش دیالوگ بر می گردد. صداگذاری شخصیت های مختلف با وسواس و دقت خوبی انجام شده است.
دیالوگ های بازی به شما حس قدرت و انتخاب می دهند و شما می توانید جهت بازی را آنطور که می خواهید تغییر دهید. دیالوگ ها رکن اساسی بازی هستند و میتوانید با درست انتخاب کردن گذینه ها مسیر دلخواه خود را تعیین کنید و یا از نبرد های بیهوده بپرهیزید . بازی حس جذابی در دیالوگ های خود دارد که در کمتر بازی نقش آفرینی در این سال ها دیده شده است. انتخاب های دیالوگ ها اگر درست انجام شود می تواند مراحل فرعیی را نیز برایتان آزاد کند که پر از ماجراجویی های جدید برایتان است.
برای شخصیت بازی هیچ صداگذاری صورت نگرفته است که به نظرم نکته ی مثبتی حتی برای این بازی محسوب می شود چرا که اولا سرعت بازی را افزایش می دهد( یه بار دیالوگو انتخاب کنیم باز منتظر باشیم اون دیالوگو بگه !!) دوما باعث می شود شما خود را به جای کاراکتری که با آن بازی می کنید بگذارید و به نظرم برای یک بازی اول شخص این روش بهتر جوابگو است.
انتخاب ها و تاثیراتش
مانند بازیهای RPG (نقش آفرینی)دیگر همه چیز به انتخاب های شما بستگی دارد. در طول بازی شما انتخابات زیادی دارید و بازی شما را به خوبی در تنگنا قرار می دهد. انتخاب راه عقلانی یا احساسی و یا انتخابات سخت تری که جلوتر گریبانتان را می گیرد. همه اینها یک حس ویژه را در درونتان بوجود می اورد. اینکه شما اهمیت دارید و انتخاب های شما در دنیای بازی تاثیر گذار است. انتخاب های درست شما حتی می تواند از درگیری ها نیز بکاهد و تنها با صحبت کردن می توان ماموریتها را حل و فصل کرده و تغییرات جالبی بوجود بیاورید. و البته عواقب کارهایی نیز که می کنید را کاملا خواهید چشید.
در بازی میتوانید به سیارات مختلف رفته و با افراد مختلف بر خورد کنید. رفتارهای شما باعث افزایش و کاهش شهرت شما نزد آنها می شود. شهرت میتواند باعث بوجود آوردن دشمن و یا دوست برایتان شود. پس میتوان گفت باید در انتخاب هایتان در هنگام بازی Outer World بیشتر دقت کنید.
سیستم level up
با انجام ماموریت ها، کشتن دشمنان و یا حتی دیالوگ های تاثیر گذار، بازیکن مقداری اکس پی بدست می آورد و با انجام مکرر این کار لول کاراکتر شما افزایش می یابد. بعد از هر بار level up شدن شما یک skill point دریافت می کنید که می توانید مهارت های مختلف خود را بسته به سلیقه و کاراکتری که بوجود آورده اید آپدیت کنید. با هر بار level up بخشی از خون شما نیز زیاد می شود و شما در واقع تاثیر این افزایش لول را در طول بازی بیشتر درک خواهید کرد. همچنین بعد از هر لول آپ به شما ۱۰ پوینت داده می شود که میتوانید در زمینه های نبرد تن به تن ، نبرد راه دور ، دفاعی، دیالوگ، حالت مخفیانه، تکنولوژی و یا رهبری پوینت های مهارتی خود را استفاده بکنید. هر کدام از این مهارت ها به سه قسمت تقسیم می شود و تا لول ۵۰ هر سه با هم لول آپ می شود. بعد از اینکه عدد هر مهارت به ۵۰ رسید باید یکی یکی مهارت ها را زیاد کنید. هر مهارت هر ۲۰ لول به شما یک ویژگی خاص می دهد که بسیار تاثیر گذار است.
همینطور هر دو لول شما میتوانید یک perk به شخصیت خود اضافه کنید که باعث بیشتر منحصر به فرد شدن شخصیتتان می شود. perk هایی که مثلا باعث افزایش خون شما، افزایش مقدار باری که می توانید حمل کنید، افزایش سرعت شما و… می شود. همچنین بعد از آزاد سازی ۵ پرک، perk های جدیدی آزاد می شود که بسیار قوی تر و تاثیر گذارتر هستند.
علاوه بر این ها ممکن است در طول روند بازی شما یک spacer’s choice بدست بیاورید . این بدین معنی است که شما یک perk بدست آورید ولی این perk ِ به نوعی رایگان، برای شما عواقبی را نیز به دنبال خواهد داشت. مانند ضعیف شدن شما در برابر نوع آسیب خاص که می تواند برایتان دردسر ساز شود. اما یک perk جدید نیز وسوسه انگیز است. همه چیز باز به شما و سبک بازیتان بستگی دارد. میتوانید این perk رایگان را بپزیرید و کمی از قدرت هایتان کاسته شود یا رد کنید و مسیر معمولی بازی را پیش ببرید. این نیز یکی از ویژگی های خاص و جدید بازی محسوب می شود.
نقش پول..
در بازی پول اهمیت دارد . شما می توانید پول زیادی بدست بیاورید و در موارد مختلف از آن استفاده بکنید خرید آیتم های مختلف و یا استفاده از پول در دیالوگ ها برای قانع کردن برخی از کاراکتر ها برای برخی کارها ، پس می توان گفت در بازی با استفاده از پولِ بازی می توانید کارهای زیادی انجام دهید. و تاثیرات زیادی در گیم پلی و روند بازی بگذارید. در گوشه گوشه ی مراحل بازی محل هایی برای خرید آیتم های جدید یا فروش آیتم های اضافه ی بدست آمده وجود دارد که می توانید به راحتی اینکار را انجام دهید.
گرافیک ظاهری و صداگذاری..
از نظر ظاهری با یک بازی زیبا طرف هستیم اما از نظر تکنیکی مشکلاتی نیز دیده می شود مثلا افت فریم و یا فریز نیز در بازی دیده شده است. بازی از نظر تکسچری نیز بافت های آنچنان پر جزئیاتی ندارد و از نظر فیزیکی نیز محیط حرفی برای گفتن ندارد. هر چند با شلیک به دشمنان می توانید تکه تکه شدن آنها را ببینید. افکت های گرافیکی بازی نیز مناسب و زیبا هستند. همچنین سیارات مختلف از نظر رنگ و لعاب با هم تفاوت های جالبی دارند.صداهایی که در بازی می نوشید واقعا شنیدنی است . صدای شلیک اسلحه ها در محیط های مختلف متفاوت هستند. همچنین آهنگ هایی که در طول سیارات مختلف و محیط های متفاوت می شنوید نیز جذاب هستند. از این نظر من مشکل خاصی در طول بازی ندیدم.
چکیده
نکات منفی
ماموریت های تکراری _ داستان نه چندان عمیق _ سیستم آیتمی نه چندان متنوع _محیط های شهری بدون روح_ بازی به نسبت بازی های نقش آفرینی کوتاه است و بعد از پایان نمی توان سیو قبل را در + ادامه داد…
نکات مثبت
سیستم دیالوگی جذاب_ محیط های متنوع انتخاب های متنوع و تاثیرات متفاوتش در بازی _سیستم Fast Travel واقعا بهینه _بخش level up دارای اپشن های مختلف و سیستم Spacer’s choice جالب_ نقش پول در بازی به خوبی طراحی شده است
امتیاز بازی The Outer Worlds
بازی The Outer Worlds از آن دست بازیهای نقش آفرینی بسیار جذاب است که میتواند شما را ساعتها درگیر داستانهایش کند و به شما در مسیر بازی حق انتخاب دهد. در کنار تشابهاتی که با بازیهای دیگر مخصوصا Fallout میبینیم مسائل جدید و جذابی نیز دیده میشود که به جذابتر شدن بازی کمک کرده است. بازی از لحاظ داستانی و شخصیت پردازی شاید در حد و اندازههای Fallout نباشد اما مطمئنا از لحاظ نداشتن کمترین باگ ممکنه و گیم پلی و سیستم انتخابی و دیالوگی حتی از بازیی مثل فال اوت هم جذابتر ظاهر شده است. اگر به دنبال نقش آفرینی در دنیایی بزرگ و تازه هستید، بازی The Outer World انتخاب ویژهای در این برهوت بازیهای نقش آفرینی خوب برایتان خواهد بود.
[…] بررسی بازی The Outer Worlds […]
این بازی رو خیلی دوست دارم حتی بیشتر از fallout واقعا پیشنهاد می کنم به همه