نقد فیلم Emma 2020 / قابی از خیالی عاشقانه
اما (emma) فیلمی در ژانری کمدی، درام در بستری فانتزی است. این فیلم به کارگردانی اتمن د وایلد (Autumn de Wilde) کارگردان و عکاس که اولین کارگردانی فیلم بلندش را در این فیلم تجربه کرده است. فیلم توسط Eleanor catton براساس اقتباسی از رمان جین آستین نوشته شده است او که در سال ۲۰۱۳ برنده جایزه من بوکر شد، اقتباسی وفادار را از این نویسنده ی قرن هجدهم ارائه می دهد. بسیاری از بازیگران این فیلم چهره های نوظهور دارند به جز anya-taylor joy که ما آن را از فیلم شکافته و شیشه میشناسیم در سری جدید x-men با نام The New Mutants نقش آفرینی کرده است. همچنین bill nighy که بازیگر سری های دزدان دریایی کارائیپ می باشد. این فیلم برای اولین بار در فوریه ۲۰۲۰ در انگلستان به نمایش درآمد. با سایت ساعت هفت با نقد فیلم Emma 2020 همراه باشید.
خلاصه داستان
اِما ( anya-taylor joy) دختری باهوش، و خوشرو و از خانواده ای ثروتمند است که با پدر مالیخولیایی اش (bill nighy) در قرن نوزدهم در انگلستان زندگی می کند او که مسبب ازدواج دایه اش شده به ایجاد پیوند عاطفی و ازدواج اطرافیانش علاقه مند می شود اما خودش به دلیل باورهایی که درباره زندگی مشترک دارد از ازدواج امتناع می کند و زندگی عاطفی هریت (mia goth) دوستش را به چالش میکشد اما دیری نمی گذرد که با واقعیتهای زندگی رو به رو می شود…
نقد فیلم Emma 2020
در حالیکه فیلم های اخیر سینما به ماهیت اصلی و درونی عشق نمیپردازند و بدنبال صحنه های گذران عاطفی در انبوهی از آشوب و توطئه سرگردان هستند فیلم به مسئله تنش عشق می پردازد اما این بار با نگاهی زنانه…
اِما که شخصیتی با اعتماد به نفس و باهوش دارد با ایجاد ارتباط عاطفی بین افراد نااگاهانه میخواهد ناامیدی های عاشقانه اش را پر کند غافل از اینکه احساس علاقه با هدف ایجاد نمیشود و او به یک باره خود را درگیر در عشقی می بیند که هیچ وقت انتظارش را نداشت.
در شروع فیلم اسامی بسیار و دیالوگ های مداوم سبب سردرگمی مخاطب می شود . همینطور در طول فیلم شاهد گردش ارتباط عاطفی بین کاراکترها می باشیم و فیلم به ما نشان می دهد عشق دروغین بهانه ای برای کمال طلبی است و کاراکترها را درگیر خود می کند و چه هریت که فردی از رده پایین است دچار آشفتگی می شود و چه التون که کشیشی فرصت طلب و زیاده خواه است، دقیقا هیچ کدام از آنها نمی دانند عشق واقعی چیست و آنها از زندگی چه میخواهند. اِما از نایتی میخواهد عشق را در ظاهر فرد نجوید اما خود گرفتار شخصی است که فقط آوازه ظاهرش را شنیده نه منشش را، اِما در واقع توصیفی از عشق راستین ندارد سرمایی که در خانه آنهاست و فقط پدرِ تنهایش آن را حس میکند حکایت از کمبودهایش است.
رمان جین آستین دروازه ی عاشقانه هاست و او به طور قدرتمندانه ای احاطه به روحیات زنان دارد و روابط عاشقانه را از دید زنان بازگو می کند صحنه ی ابتدایی آماده شدن نایتی نیز این موضوع را یاداور می شود اما فیلم داستان جدیدی ندارد و د وایلد سعی بر به وجود آوردن داستان به صورت مصور کرده است و نشان از علاقهمندی او به طراحی لباس و سبک و نورپردازیست تا کشف شخصیت ها و احساسات در انها… او توجه بسیاری به قاب های فیلم دارد و هر صحنه از فیلم مانند قطعه ای عکس خوش آب و رنگ درآمده است و طراحی صحنه های آن وفادار به قرن ۱۹ با ساختاری مدرن است. اما از طرفی او در ساخت روابط و درست کردن شخصیت های قوی ضعیف عمل کرده است.
نتیجه گیری
امتیاز فیلم Emma. 2020
جین آستین، رمان Emma را در لباسی از طنز پوشانده و آن را دلپذیرتر کرده و به آن حالتی فانتزی بخشیده است اما کارگردانی د وایلد آن را به اثری بیروح بدل ساخته که در آن فقط با شخصیتهای بااحساسات سطحی رو به رو هستیم. دیدن فیلم برای کسانی که به دنبال تجربه یک فیلم طنز عاشقانه هستند پیشنهاد میشود اما انتظار زیادی از آن نداشته باشید…
مرسی از نقدت. فیلم خیلی خوشگل بود. صحنه ها و قاب بندی های فیلم واقعا زیبا بودن ولی خسته کننده بود فیلم.