بررسی سریال Money Heist فصل دوم تا چهارم
سریال اسپانیایی (La casa de papel) خانه کاغذی یا سرقت پول در سال 2017 در اسپانیا با تلفیقی از ژانرِ اکشن، رمانتیک، معمایی تولید شد و فصل دوم و سوم و چهارم آن به ترتیب با فاصله یک سال درسال 2018, 2019 و 2020 با غوغای بسیار و انتظار در میان تماشاگران و علاقهمندان این سریالِ محبوب وارد بازار شد که در سال های اولیهی پخش مورد استقبال مردم کشور های فرانسه ، ایتالیا، آرژانتین و برزیل بوده است و اعتبار بالایی را در زمینه تولید محتوا برای کشور اسپانیا بدست آورده است. هم اکنون ساخته شدن فصل پنجم این سریال با شیوع کووید ۱۹ در جهان در ابهام قرار دارد اما با این حال شبکه نتفلیکس ساخت فصل پنجم آن را تایید کردهاست. شبکهی نتفلیکس از فصل سوم سریال با محبوب شدنش پخش و تهیه این سریال را برعهده گرفت و باعث شناختهتر شدن این اثر شدهاست. نتفلیکس سعی کرده در این سالها فیلمها و سریالهای معطوف به ایالات متحده را فقط در راس کار خود قرار ندهد و پخش خود را جهانی کند تا همانطور که در نظر بوده خود را به کمپانی بزرگ تولید و پخش فیلم تبدیل کند. در این بخش با بررسی سریال Money Heist فصل دوم تا چهارم همراه سایت ساعت هفت باشید…
بررسی فصل اول به صورت جداگانه و با اسپویل کمتر را در بررسی سریال Money Heist فصل اول / سرقتی بی رقیب بخوانید متن پیش رو دارای اسپویل داستانی می باشد…
بررسی فصل پنجم: بررسی سریال Money Heist فصل پنجم / خانه کاغذی (جدید)
معرفی شخصیت ها و بازیگران اصلی سریال Money Heist (جدید)
اگر به دنبال خواندن مطالب بیشتر در مورد سریال های برتر می گردید به لیست بهترین سریال ها مراجعه کنید…
خلاصه سریال سرقت پول (حاوی اسپویل)
پروفسور (الوارو مورته) که با گذر از موانع و چالشها و فرارِ موفقیت آمیزِ گروهش از ماجرای سرقت ضرابخانه سلطنتی، حالا تصمیم به گذراندن زندگی در منطقهای به دور از خطر و پیدا کردن آرامش به همراه راکل (ایتسیار ایتانیو) را دارد اما بعد از گذشتِ یک سال با دستگیر شدنِ ریو (میگل هران) توسط پلیس ، به اصرار توکیو (اورسولا کوربیرو) تصمیم به مبارزه علیه دولت و جمع کردن گروه سابقش می کند تا ریو را با سرقتی از بانک مرکزی اسپانیا پس بگیرد ،اما با این تفاوت که این بار فرصت کمی برای طرح ریزی نقشهی سرقت دارد و در طی عملیات دچار چالشهای دشواری می شود که زندگی خود و اعضای گروه را به مخاطره میاندازد…
بررسی سریال Money Heist فصل دوم تا چهارم ( حاوی اسپویل)
سرقت پول داستان یک سرقت بزرگ از ضرابخانهی سلطنتی در اسپانیا را توسط گروهی خبره در فصل اول و دوم روایت میکند و در فصل سوم سریال به روابط عاطفی میان گروه و ترتیب دادن سرقتی از بانک مرکزیِ اسپانیا و قیام علیه سیستم کشوری میپردازد که در فصل سوم و چهارم این ایده وارد جریان عملی میشود و شاهدِ کشمکش در بین دو گروهِ مخالف هستیم.
بعد از سرقتِ موفقیتآمیز در فصل دوم و شکلگیریِ روابط و شناختن ماهیت وجودی اعضای گروه کارگردانِ این اثر الکس پینا آرامشی قبل از طوفان را به مخاطب عرضه میکند که با وجود روال پرتنش و استرسزا در تمام قسمتهای سریال پینا این بار هم آتشی را در زیر خاکستر مخفی کرده است. طولی نمی کشد که شما به فاصلهی کمی بعد از آزادی ، گروه را در معرض آسیب و خطر میبینید. و جرقه آن با دستگیریِ ریو آغاز میشود و پروفسور به اصرارِ توکیو که دختری زودجوش و قاطع و غیرقابل پیشبینیست ، برای نجاتِ ریو گروه را دوباره جمع میکند و اینگونه دلیلی بر شروع فصل سومِ سریال میشود.
از ابتدای” سرقت پول” شخصیت توکیو راویِ اتفاقات است و این بار هم او آغاز کنندهی فصل سوم میشود اما این بار خط داستانی تغییر میکند و الکس پینا سعی دارد آن را در غالبِ اعتراض به نظامِ استبدادیِ دولت نشان دهد و گروهش را دزد نخواند بلکه معترضینی بداند که علیهِ سیستمِ فاسد قیام کردهاند و سعی دارند مردم اسپانیا را با واقعیتهای جامعهشان روبرو کنند.
از دیگر نکات فصل دوم وارد شدن به فضای عاطفی و ارتباط بین اعضای گروه است ، برخلاف قوانینی که پروفسور وضع کرده بود ما شاهد آن هستیم که خودِ پروفسور برخلاف عقایدش دچار درگیری عاطفی میشود. اما همانقدر که سریال به ایجاد همبستگیِ عاطفی این ارتباطات میپردازد همان قدر این نزدیکی بین کارکترها گاهی باعث دردسر و اختلاف بسیار در طول سریال میشود که مخاطب را مدام دچار دلهره و تشویش می کند و حتی راوی با گفتن جملاتی مانند “این آغاز نابودی بود” یا “اشتباه بزرگی بود” در روایت سعی در ایجاد اضطراب در مخاطب میکند و لحظهای به تماشاگر مهلتِ آرامش نمیدهد.
از دیگر نکات مثبت سریال احترام به تماشاگر است الکس پینا صحنهای و یا دیالوگی را بیدلیل نشان نمیدهد که بیهوده مانند بسیاری از سریال های روز زمان را پر کند و صرفا محصولی کمعمق در هر قسمت ارائه کند. بلکه هر نمایی و هر دیالوگی دلیل بر نکتهای دارد و آغاز هر صحنهای، در نمایی دیگر پایانی دارد و به حال خود گذاشته نمیشود.
اتحاد و همبستگی از پایههای اصلی در سریال است و در سیر قصه بر همدلی و روحیه و امیدواری در زندگی تاکید میشود که اهرمی برای موفقیت و پیروزی است. در فصل سوم و چهارم بازهم برش به گذشته را داریم، اما با این تفاوت که به علاوه بر آن از برش از زمان آینده و حال نیز استفاده شده که این ترفندِ به ظاهر ساده در ایجاد کشش و هیجان سکانسها بسیار موثر بودهاست. در فصل چهارم طرح ریزی داستان بسیار هوشمندانه بوده و تمرکز بر روی شخصیتسازی کارکترها گذاشته شدهاست به طور مثال در مقابل پروفسور ،الیشیا بازرس پلیس شخصیتی زیرک و باهوش و در عین حال سنگدل در نظر گرفته شدهاست که پروفسور را وارد چالشهای سختی میکند و یا حضور شخصیتِ پر رنگ برلین که با برش در گذشته با حقیقتِ باطنیِ او آشنا میشویم که شخصی با ایده و نگرش خاص است که تاثیر ویژهای در زندگی پروفسور گذاشته و کاراکتر پروفسور با تاثیر گرفتن از او با حقایق و اصل زیستن روبرو می شود. حتی دیگر از آن توکیو خروشان و عجول خبری نیست و او رفتار خود را در طی عملیات کنترل میکند و ما دیگر شاهد رفتارهای غیر منطقی از او نیستیم.
این سریال سبک جدیدی را در ژانر خود آغاز کرده و با وجود اتفاقاتِ اغراق شده و دور از واقع ، جایگاهِ بسیار بالایی را از آن خود کرده و تغییر جهتی بیپروا بر ضدیت تمام عیار بر نظام سرمایهداری را رواج میدهد و برای سوسیالیست میکوشد و حتی به صورت نمادین در سریال اشاره میشود که تنها راه خروج افراد گروه به همراه طلاها امکان پذیر است که این خود اشارهای بر ارجهیت دادنِ دارایی بر انسانیت در عصر حاضر است.
در اکران فیلم و سریالها کمتر کارکتریست که به عنوان نماد و شخصیتی معروف ، نماد شود نظیر جوکر (معرفی شخصیت The Joker / حقایق جالب از شخصیت جوکر) ، بتمن (معرفی شخصیت Batman / حقایق جالب از شخصیت بتمن) ، دکتر لکتر و… که در اینجا ماسک سالوادور دالی به صورت چهره و نمادی برای سریال در جهان شناخته می شود و این از موفقیت و تاثیرگذاری این سریال است. “سرقت پول ” ارتباط بسیار نزدیکی را با مخاطب ایجاد میکند و باعث همذات پنداری با تماشاگر میشود. اتفاق قابل حدسی در سناریو وجود ندارد و هر ناممکنی ممکن میشود در صحنه ای مرگ نایروبی شوک غیر قابل منتظرهای را به بیننده میدهد نمایش مرگ نایروبی و همراه شدن آن با تلفیق صحنهای از امید او به مادر شدن نمایی زیبا از شروعِ دو زندگی را در یک قاب نشان می دهد.
با پایان فصل چهارم و تیتراژ پایانی ما شاهد خواندن سرود آرمانیِ گروه (Bella ciao) از زبان الیشا هستیم ، و در واقع خواندن این سرود این سوال را برای مخاطب ایجاد می کند که آیا باز هم شاهد شکلگیریِ روابط فامیلی با تانیا همسر سابق برلین که در طول داستان معرفی شده را در سریال هستیم و یا این سکانس، فقط نکته ای برای انحراف مخاطب است؟
نتیجه گیری
سریال Money Heist فصل دوم تا چهارم
نمره سایت ساعت 7
(عالی)
شاید در فصل سوم و چهارم شاهد کمی افت نسبت به دو فصل اول سریال بودیم اما سریال ، مسیر هیجان انگیز خود را ادامه داده و مخاطب را جذب اتفاقات خود می کند. ” سرقت پول” با به وجود اوردن احساس تنش و اضطراب ، هیجان را به بیننده تزریق می کند و با رو کردن لایه های زیرین داستانش تماشاگر را غافلگیر می کند و شما را دچار سرگرمی اعتیاد اوری میکند که در کمتر سریالی می توانید آن را اینچنین تجربه کنید.
امیدواریم از مطلب ” بررسی سریال Money Heist فصل دوم تا چهارم ” لذت برده باشید تا بعد…
چرا فصل دومش دو نسخه ی 6 قسمتی و 9 قسمتی داره
فرقشون باهم چیه؟
سلام خسته نباشید
سریال در اصل دو فصل ۱۵ و ۱۶ قسمتی بوده که نت فلیکس هر فصل رو به دو بخش تقسیم کرده و به قول خودش سریال رو چهار فصلی کرده
طبق نسخه نت فلیکس فصل اول : نه قسمت ، فصل دوم : شش قسمت ، فصل سوم وچهارم: هشت قسمت هستش