بررسی فیلم One Night in Miami / قدرت سیاه
فیلم “شبی در میامی” یک درام آمریکایی و نخستین تجربهی کارگردانی “رجینا کینگ”(Regina King) بازیگر مشهور هالیوود و برنده جایزه اسکار است. “کمپ پاورز”(Kemp Powers) فیلمنامه این اثر را براساس نمایشنامهای با همین نام نوشتهی خودش به رشته تحریر درآورده است. در این فیلم بازیگرانی همچون “کینگزلی بن-عدیر”(Kingsley Ben-Adir)، “الی گوری”(Eli Goree)، “آلدیس هاج” (Aldis Hodge) و “لسلی اودوم جونیور”(Leslie Odom Jr) به ایفای نقش پرداختهاند. این فیلم که با خیالات از اتفاقی حقیقی ساخته شده تاکنون نقدهای عموماً مثبتی را از منتقدین دریافت نموده است. کارگردانیِ کینگ، فیلمنامه پاورز و اجراهای بازیگران فیلم از جمله مواردی است که اکثر منتقدین آنها را تحسین کردهاند. “One Night ln Miami” در تاریخ ۲۵ دسامبر ۲۰۲۰ توسط Amazon Studios به اکران محدود رسید و سپس در تاریخ ۱۵ ژانویه ۲۰۲۱ بصورت دیجیتالی از Prime Video منتشر گردید. این فیلم از سوی بنیاد فیلم آمریکا به عنوان یکی از ده فیلم برتر سال ۲۰۲۰ انتخاب شد. در ادامه با سایت ساعت هفت با بررسی فیلم One Night in Miami همراه باشید.
برای خواندن مطالب بیشتر در مورد فیلم های 2020 به لیست فیلم های سال 2020 مراجعه فرمایید.
مطالب مرتبط: بهترین فیلم های سال 2020
“کاسیوس کِلی: قدرت یعنی دنیا جایی باشه که
خودمون بودن خطرناک نباشه
تا همونجوری باشیم که میخوایم
تا طوری که دلمون میخواد فکر کنیم
بدون اینکه بخاطرش به کسی جواب پس بدیم”
خلاصه داستان:
در ۲۵ فوریه ۱۹۶۴ کاسیوس کِلی (کاسیوس نام محمدعلی کِلی قبل از مسلمان شدن اوست) ۲۲ ساله با شکست دادن سانی لیستون در یک مبارزه تبدیل به قهرمان بوکس سنگین وزن جهان میشود. کلِی قهرمانیاش را به همراه سه دوست مشهور خود مالکوم ایکس، جیم براون و سم کوک در اتاق یک هتل جشن میگیرد. اما موقعیتهای مختلف هرکدام در آن مقطع تاریخی شبی پرماجرا و البته سرنوشتساز را برایشان رقم میزند که …
بررسی فیلم One Night in Miami “قدرت سیاه”
در فیلم “One Night In Miami” رجینا کینگ درس بسیار خوبی به سایر بازیگرانِ زنی که در چند سال اخیر به سراغ فیلمسازی رفتهاند میدهد. او نشان داد که میتوان فیلمی ساخت که هم سرگرمکننده بوده و در عینحال حرفهای مهمی برای گفتن داشته باشد. اصلاً همین که در اولین فیلمش سراغ موضوع نخنمایی چون آزار جنسی نرفته و تبعیض نژادی را انتخاب کرده جای شکرش باقی است! هرچند بنظر میرسد که هنوز هم کارگردانان زن تبحر خاصی در سوپرایز کردن مخاطبانشان با اثری فراتر از حد انتظار را ندارند. اما باید اعتراف کرد که رجینا کینگ ریسکپذیری بیشتری داشته و حرفهای جالبتری برای گفته شدن انتخاب کرده است.
گفتنیست که کینگ با زیرکی و هوش بالایش بخوبی برخی از نقاط ضعف فیلمنامه کمپ پاورز را پوشش داده است. فیلمنامه پاورز هرچقدر که در ایجاد مباحث کلامی قوی عمل کرده در فضاسازی و یا بهتر بگوییم تصویرسازی آنچنان موفق نبوده است. البته همانطور که گفته شد کینگ تاحدود زیادی این حفرهها را پر کرده است. او با تمرکز بیشتر برروی هنر بازیگرانش و استفاده مناسب از موسیقی این ضعفها را کمرنگتر کرده است. درواقع اگرچه فیلم فضاهای محدوی را شامل میشود و بیشتر مدت زمانش در اتاق هتل سپری شده است. اما کمتر لحظاتی در طول فیلم احساس یکنواختی و کُند بودن ریتم داستان را احساس خواهید کرد. در ابتدای فیلم موقعیت تکتک شخصیتهای اصلی داستان در آن برههی زمانی به ما نشان داده میشود. این معرفی کوتاه به افرادی که شناخت قبلی از این شخصیتهای تاریخی نداشتهاند، این فرصت را میدهد تا درک بهتری از طرز تفکر و اهداف آنها در زندگی پیدا کنند. سپس فیلم به سراغ داستان اصلی رفته و شب خاص آنها در میامی آغاز میگردد.
فیلم “شبی در میامی” توازن بسیار خوبی میان حرفهای مهم یا به عبارتی دیالوگهای کلیدیش و سایر مکالمات محاوره میان شخصیتها برقرار کرده است. بطوریکه بیش از آنچه لازم است شما را درگیر معنای عبارات نکرده و به وسیلهی داستانش پیام خود را منتقل کند. یکی از سکانسهای تاثیرگذار فیلم صحنهای است که کِلی و سم کوک در ماشین با یکدیگر صحبت میکنند. کِلی از سم کوک میخواد که راهش را انتخاب کند و قدر قدرت و موقعیتاش را بداند. قدرتی که سم آن را “قدرت سیاه” میخواند. (در طول فیلم مالکوم سعی دارد به دوستانش نشان دهد که اگر آنها چیزی نمیبینند دلیلی بر وجود نداشتن آن نیست) ولی حقیقت این است که هرکدام از این چهار نفر به سبک و سیاق خودشان در حال کمک به مردمشان هستند و باید درک کرد که برای رسیدن به یک هدف تنها یک راه وجود ندارد. اما از نظر مالکوم دیگر زمان جهاد رسیده و همگی میبایست جبههی خود را به وضوح مشخص کنند. شاید گاهی قدم زدن طولانی در تاریکی روزنههای نور را برایمان تبدیل به توهمی پوچ میکند. این اتفاقیست که برای مالکوم افتاده و او همهچیز را سیاه و سفید میبیند. در فیلمنامهی این اثر سعی شده تا از جهتگیری افراطی جلوگیری شود، اما با تمام این اوصاف نمیتوان آن را خالی از تعصبات نژادی دانست.
“جیم براون: ما هممون گلادیاتوریم کاس!
با اربابمون که اون بالا نشسته
و انگشتاشو بالا و پائین میگیره”
چهار بازیگر اصلی فیلم بسیار هوشمندانه و براساس خصوصیات مناسب فیزیکی (منظور شباهت ظاهری با شخصیتهای واقعی است) و همینطور تطبیقپذیری خوبشان با نقش انتخاب شدهاند. هرچند که در این میان بازیِ خوب بازیگر برنده جایزه تونی و گرمی “لسلی اودوم جونیور” با استقبال بهتری مواجه شده و حتی برایش نامزدی در گلدنگلوب را نیز به همراه داشته است. اما سایر بازیگران اصلی فیلم نیز در ایفای نقشهایشان بسیار موفق عمل کردهاند. بدونشک تیم بازیگری فیلم One Night In Miami را میتوان یکی از بهترین گروههای بازیگری در سال ۲۰۲۰ در نظر گرفت. کینگ برای موسیقی فیلمش به سراغ آهنگساز محبوب “اسپایک لی” یعنی “ترنس بلانچارد” رفته است. کسی که شناخت خوبی از حال و هوای اینگونه فیلمها داشته و بنوعی مناسبترین گزینه برای آهنگسازی این فیلم بوده است. همچنین تدوین و فیلمبرداری خوب این فیلم در ارائه هرچه بهتر و باکیفیتتر آن به کمک کینگ آمده است.
نتیجه گیری…
در آخر میتوان گفت One Night In Miami یکی از فیلمهایی است که قطعاً میتواند در لیست فیلمهای خوب سال ۲۰۲۰ قرار بگیرد. این فیلم همانقدر که با آگاهی و شناخت کافی نسبت به مسائل تاثیرگذار امروزه ساخته شده به همان میزان نیز داستانی درگیرکننده و تماشایی دارد. درواقع فیلم با برنامهریزی مستمر و دقیق شما را وادار به دنبال کردن داستانی میکند که انتهایش برای بسیاری از افراد واضح و روشن میباشد. مسلماً تماشای چهار تن از مشاهیر ورزش، هنر و سیاست (که هرکدامشان از تاثیرگذارترین افراد در حیطهی کاری خود در قرن گذشته بودهاند) جامعه آفریقایی-آمریکایی در یک قاب بسیار جذاب و هیجانانگیز میباشد. حتی اگر شما با این افراد آشنایی قبلی نداشته باشید، فیلم در ۱۵ دقیقهی ابتداییش زمینه را برای معرفی کوتاه و قابل اعتنائی فراهم میکند. پس میتوان بدون نگرانی از گیج شدن در صفحات تاریخ به تماشای این شب خیالی نشست.
فیلم One Night in Miami
نمره سایت ساعت 7 (ارزش اثر)
(خیلی خوب)
قدرت سیاه
مسلماً تماشای چهار تن از مشاهیر ورزش، هنر و سیاست (که هرکدامشان از تاثیرگذارترین افراد در حیطهی کاری خود در قرن گذشته بودهاند) جامعه آفریقایی-آمریکایی در یک قاب بسیار جذاب و هیجانانگیز میباشد. حتی اگر شما با این افراد آشنایی قبلی نداشته باشید، فیلم در ۱۵ دقیقهی ابتداییش زمینه را برای معرفی کوتاه و قابل اعتنائی فراهم میکند. پس میتوان بدون نگرانی از گیج شدن در صفحات تاریخ به تماشای این شب خیالی نشست.
امیدواریم از مطلب ” بررسی فیلم One Night in Miami ” لذت برده باشید تا بعد…
ممنونم خیلی عالی بود
موفق و پایدار باشید