بررسی فیلم The Handmaiden
فیلم The Handmaiden محصول کره ی جنوبی به کارگردانی “چان ووک پارک ” که فیلمِ شاهکارِ Old-boy را در کارنامه ی خود دارد، ساخته شده است. فیلم The Handmaiden در تاریخ 1 ژوئن 2016 به اکران عمومی در آمد و با فروش 37.7 میلیون دلاریِ خود در گیشه موفق عمل کرد. از جمله بازیگران این فیلم می توان به Min-hee Kim – Tae-ri Kim -Jung-woo Ha اشاره کرد. امروز در بخش نوستالژی با بررسی فیلم The Handmaiden همراه ما باشید.
مطلب مرتبط: بهترین فیلم های سینمایی کره جنوبی / بهترین فیلم های کره ای تاریخ
سینمای کره…
در طی سالیان اخیر سینمای کره جنوبی توانسته که آثاری خاص و خیره کننده را ارائه دهد و نه تنها نمی توان در آثار آن ها ضعف و عقب افتادگی نسبت به سینما و فیلم سازی سایر کشور ها مانند آمریکا مشاهده کرد در برخی آثار خیره کننده عمل کرده و شما را غافل گیر می کند البته این غافل گیری برای افرادی که سینمای کره را دنبال نمی کنند به وجود می آید و پس از مشاهده چند اثر سینمای کره به حدی انتظار شما بالا می رود که انتظار چیزی کمتر از این را نخواهید داشت . برای مثال شاهکار امسال سینمای کره جنوبی parasite سندی محکم و قدرتمند برای این موضوع می باشد. در این پست به بررسی اثر خاص سینمای کره جنوبی با نام ندیمه می پردازیم.
(این بررسی بدون اسپویل بخش های اصلی فیلم می باشد.)
کنیز یا ندیمه فیلمی به کارگردانی پارک چان-ووک است که در سال ۲۰۱۶ منتشر شد. فیلم ندیمه در جشنواره کن 2016 کاندیدای کسب جایزه بود و مورد تحسین قرار گرفت. این فیلم که بر اساس داستانی از سارا واترز ساخته شده است و تماشای فیلم به دلیل عریانی و رک گویی داستان و موضوع فیلم برای افراد زیر 18 سال به هیچ عنوان توصیه نمی شود و در صورتی که قصد تماشای فیلم با اعضای خانواده دارید از تماشای ندیمه منصرف شوید.
ندیمه فیلم ساده و سرراستی نیست. فیلم نامه ی ساده ای ندارد و با یک داستان عاشقانه و رمانتیک رو برو نخواهید بود. مسیر فیلم و فیلم نامه دارای پیچیدگی های بسیاری بوده و کارگردان در طول جریان فیلم شما را به بازی می گیرد و ذهن شما را به هم میریزد.
ندیمه دارای سه بخش است…
شما در بخش اول روایت داستان را به گونه ای می بینید که شخصی فریبکار که خود را کُنت فوجیوارا می نامد قصد دارد با همکاری دختری جیب بر به نام سوک هی از یک بانوی پولدار کلاهبرداری کند و با استفاده از سادگی او اموالش را بالا بکشد. بانو هیدکو زنی زیبا و ثروتمند است که توسط عمویش بزرگ شده و عمویش که بیماری جنسی است بر خلاف میل باطنی هیدکو او را اسیر کرده و می خواهد او را به همسری خود در بیاورد. کاراکتر عمو شخصیتی است که کتاب هایی با محتوای جنسی و تحریک آمیز می نویسد و جمع آوری می کند و با برگزاری مراسم کتاب خوانی برای افراد ثروتمند و منحرف از این کتاب ها رو نمایی می کند. وظیفه ندیمه در این بخش مجاب کردن بانو هیدکو به ازدواج با کنت و فرار از دستان عموی منحرف است اما به مرور زمان رابطه عاطفی میان او و بانو شکل گرفته و کار را برای او سخت می کند.
در فیلم ندیمه به طرز هنرمندانه ای درست در زمانی که به نظر می رسد که داستان فیلم مشخص شده و شما متوجه موضوع کلی داستان هستید و شخصیت ها را شناخته اید با یک اتفاق عجیب شما به بخش دوم فیلم وارد می شوید و بخش دوم خط بطلانی به تمامی قضاوت های شما از داستان فیلم در بخش اول خواهد کشید و شخصیت ها به اوج پیچیدگی خود می رسند و بانو هیدکو از یک شخصیت مظلوم تبدیل به بازیگردان اصلی قصه می شود .
در بخش سوم داستان نیز کارگردان نتیجه گیری بخش اول و دوم را انجام می دهد و شما به سمت نتیجه نهایی این بازی کثیف هدایت می شوید .
سوء استفاده…
در فیلم ندیمه شما اوج خودخواهی و ذات پلید انسان ها برای رسیدن به اهداف شخصی را مشاهده می کنید و نکته جالبِ داستانِ این فیلم که به زیبایی های بسیار آن افزوده این است که فیلم شخصیت مثبت ندارد و شما کاراکتر بی گناه در داستان نمی بینید همگیِ شخصیت ها با نقشه ی قبلی قصد استفاده از یکدیگر برای رسیدن به اهدافشان را دارند و بازیگرانی هستند که در طول زندگی خود با به بازی گرفتن سایرین به مسیر خود ادامه داده اند و برنده این بازی را یک چیز مشخص می کند و آن این است که چه کسی از بقیه شیاد تر است!
شاید انتقادی که بتوان از ندیمه داشت مردگریزانه بودن داستان فیلم می باشد و مردان در این فیلم به مانند موجودات پلید و سوء استفاده گری نمایش داده می شوند و هیچ نکته مثبتی در شخصیت های مردان داستان مشاهده نمی شود.
در مورد نمایش بازیگران در ندیمه اثری بی نقص را شاهد هستیم و بازیگران توانسته اند به زیبایی مواردی که باید به نمایش در می آوردند را منتقل کنند مخصوصا کیم مین هی با بازی در نقش بانو هیدکو به خوبی توانسته پیچیدگی ها و چند لایه بودن شخصیتش را القا کند و کاملا از عهده این نقش برآمده است. فیلم ندیمه از نظر صحنه پردازی و فیلم برداری نیز اثرِ قدرتمندی است و مخصوصا سکانس های مربوط به کتابخانه به زیبایی ساخته شده است.
دیگر دیدگاه…
امین: ندیمه یکی از عمیق ترین فیلم نامه های دنیای سینما را داراست. از همان ابتدا فیلم شما را با تمام صحنه هایش گول می زند و هر چه فیلم جلوتر می رود بیشتر خود را در عمق چاه ندانستن می بینید! هرچه جلو می رود و گره های داستانیِ بیشتری باز می شود شما بیشتر از روند فیلم شوکه می شوید و نه یک بار بلکه چند بار این شوک در طول فیلم به شما وارد می شود. فیلم هیچ شانسی برای پیش بینیِ اتفاقات بعدی به شما نمی دهد و لحظه به لحظه ی فیلم برایتان هولناک تر و غیر قابل پیش بینی تر از قبل می شود. ندیمه یک هنرِ فیلم نامه نویسیست. بعد از تجربه ی داستانی چنین قدرتمند، پیچیده و غیر قابل پیش بینی سخت می شود با داستان های سطحیِ هالیوود اُخت گرفت! ندیمه یکی از بهترین فیلم های سینمای کره است که مطمئنا هیچ سینما دوستی نباید این اثر عالی را از دست بدهد. هر چند فیلم تا حدودی بیش از حد روی صحنه های جنسی مانور می دهد و یک فیلم فمنیستی کامل محسوب می شود! و انقدر روی این موضوعات اصرار دارد که در برخی دقایق فیلم از مسیر اصلی اش خارج می شود و علت کم کردن نمره فیلم نیز همین موارد است و گرنه فیلم کم نقص است.
نتیجه گیری…
امتیاز فیلم The Handmaiden
در نهایت ندیمه با توجه به ظاهر شهوانی و جنسی که دارد میتواند با نگاه سطحی و ساده انگارانه یک فیلم مبتذل قلمداد شود اما هنر فیلمنامه نویس و کارگردان در ساخت و پیچیدگی داستانی است که روایت میکند. فیلمی که در دقایق بسیاری از آن شما شوکه میشوید و پیچیده و غیرقابل پیش بینیست. ندیمه یکی از بهترین فیلمهای کرهای تمام دوران محسوب میشود پس در صورتی که تمایل به مشاهده یک اثر پیچیده دارید تماشای فیلم ندیمه را به شما توصیه میکنیم.
امیدوارم از مطلب “بررسی فیلم The Handmaiden” لذت برده باشید.