بررسی فیلم The Night Clerk / ترس در سایهی تنهایی
فیلم “منشی شب” (The Night Clerk) یک درام-جنایی محصول کشور آمریکا میباشد. نویسنده و کارگردان این فیلم “مایکل کریستوفر” (Michael Cristofer) است،که پس از سالها وقفه دوباره با فیلمی جدید در قامت یک کارگردان به سینما بازگشته است. آخرین ساختهی مایکل کریستوفر فیلم موفق و مشهور “گناه اصلی” بود که چیزی حدود بیست سال از اکران آن میگذرد. در فیلم جدید او بازیگرانی همچون “تای شرایدن” (Tye Sheridan)،”آنا د آرماس” (Ana de Armas) و “هلن هانت” (Helen Hunt) به ایفای نقش پرداختهاند. فیلم “The Night Clerk” در تاریخ ۲۱ فوریه ۲۰۲۰ منتشر گردید و در تاریخ ۶ ژوئن ۲۰۲۰ شبکه Netflix اقدام به پخش این فیلم نمود. با سایت ساعت هفت با بررسی فیلم The Night Clerk همراه باشید.
برای خواندن مطالب بیشتر در مورد فیلم های 2020 به لیست فیلم های سال 2020 مراجعه فرمایید.
خلاصه داستان:
“بارت بروملی” که از بیماری سندروم آسپرگر (نوع ملایمی از بیماری اوتیسم) رنج میبرد، بعنوان منشیِ هتل در شیفت شب مشغول بکار میباشد. بارت که بدلیل بیماریش در برقراری ارتباط و نزدیک شدن به دیگران دچار ناتوانی میباشد. سعی دارد تا از طریق زیر نظر گرفتن مشتریان هتل بوسیلهی دوربینهای که در اتاقهای هتل مخفی کرده است،مهارتهای اجتماعیش را بهبود ببخشد. اما وقتی که او نظارهگر یک جنایت در یکی از اتاقهای هتل میشود، همهچیز کمی پیچیدهتر میگردد. سپس او با دختری به نام آندریا ملاقات میکند که …
بررسی فیلم The Night Clerk
هرچه بیشتر فیلمهایی همانند “منشی شب” ساخته شود، اهمیت و ضرورت بسیار زیاد شخصیتپردازیِ قوی در فیلمها بیشتر برایمان نمایان میشود. در این فیلم تمامی شخصیتهای داستان با یکدیگر روابطی سرد و به دور از احساس دارند. دلیل آن هم اینست که موضوعات و مسائلی که این روابط را بوجود میاورد بسیار مصنوعی و غیر واقعی است. برای مثال در نظر بگیرید پسری که به دلیل بیماریش حتی از نزدیک شدن به مادرش خودداری میکند، در ادامه و در دومین رویاروییاش با یک دختر غریبه او را میبوسد! حال در نظر داشته باشید که خود این دختر که در طول فیلم شخصیتی مهربان و دوستداشتنی از او به ما نشان میدهند. درگیر رابطهای پیچیده (البته پیچیده چیزی است که در فیلمنامه به آن گفته شده است،اما در حقیقت این رابطه یک چیز احمقانه و مضحک است که حتی یک سکانس کامل نیز به آن اختصاص ندادهاند) با مردی خیانتکار و جانی است! از این دست تناقضها در طول فیلم به دفعات و در شکلهای گوناگون دیده میشود.
جنایتی که در ابتدای فیلم اتفاق میافتد در پایان بدون رمزگشایی و به شکلی غیرمنطقی توجیه میشود. اما چیزی که بیشتر ازهرچیز شما را آزار میدهد،پرداختن ضعیف فیلمنامه به کاراکترهای داستان است. تعداد بازیگران این فیلم بسیار کم است و اگر بخواهیم نقشهای کلیدی را در نظر بگیریم،باید گفت که بازیگران اصلی این فیلم تنها “تای شرایدن” و “آنا د آرماس” میباشند. مابقی بازیگران حضوری کمرنگ و بیتاثیر در روند داستان دارند. اما اینکه فیلمنامه نتوانسته همین کاراکترهای اندک را هم پوشش دهد و بخوبی شخصیتپردازی کند بشدت ناامیدکننده است. شاید اگر مایکل کریستوفر (نویسنده و کارگردان) خودش کمی داستان فیلم را سبک و سنگین میکرد، از ساخت این فیلم منصرف میشد. شخصیت اصلی داستان پسری پسری باهوش و مهربان است که از تنهایی و ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران رنج میبرد. این همان چیزی است که در ۱۰ دقیقه ابتدایی فیلم متوجه آن میشوید و در ادامه هیچ چیز دیگری به آن اضافه نمیشود. بلکه تنها او را در موقعیتهای تکراری و با دیالوگهای یکسان مشاهده میکنید. این موضوع دربارهی شخصیت اصلی زن داستان نیز صرق میکند و شما در طول فیلم حتی با اطلاعاتی پیش پا افتاده همچون شغل،خانواده،علایق و یا حتی انگیزههایش آشنا نمیشوید.
شاید بتوان گفت یکی از معدود چیزهایی که باعث میشود شما تا انتها به تماشای این فیلم بنشینید. بازیِ تماشایی و جذاب “تای شرایدن” در نقش بارت بروملی است که انصافاً باید گفت بسیار حرفهای و خلاقانه از آب درآورده است. تای شرایدن از آن دسته از ستارگان جوان هالیوودی است که دارای استعداد و تواناییهای بسیار زیادی است. اگر شرایدن در ادامهی مسیرش با پیشنهادات بهتری مواجه شده و همچنین انتخابهای عاقلانهای داشته باشد، مطمئناً در آیندهای نچندان دور در فیلمهای بزرگتر و موفقتری او را مشاهده خواهید کرد. دربارهی “آنا د آرماس” نیز باید گفت که شاید اینطور بنظر برسد که تنها به واسطهی زیبایی ظاهرییش به سینما راه یافته است. اما نمیتوان منکر استعداد بالای او در اجرای صحنههای عاطفی و دراماتیک شد و اینکه اگر نقش خوبی به او سپرده شود مسلماً شکوفایی بیشتری از او خواهیم دید. همانند آنچه در فیلم “Knives Out” (بررسی فیلم Knives Out ) مشاهده کردیم که برای او نامزدی در مراسم گلدن گلوب را نیز به همراه داشت.
نتیجه گیری…
امتیاز فیلم The Night Clerk
در آخر میتوان گفت “The Night Clerk” یک فیلم جناییِ هوشمندانه و دقیق نیست. داستان فیلم دارای ضعفهای متعددی بوده و در روایت آن نیز بخوبی عمل نشده است. بطورکلی “منشی شب” را باید به لیست فیلمهای ضعیف و سطح پایین سال ۲۰۲۰ میلادی اضافه کرد. مسلماً این فیلم را نمیتوان یک پیشنهاد خوب برای تماشا معرفی کرد. پس باید امیدوار باشیم با بازگشت سریعتر اوضاع به روال عادی شاهد عرضهی فیلمهای باکیفیتتر و بهتری در این سال باشیم.